כעצמאים אנחנו לבד בעסק, ההחלטות, העבודה, היומיום, יש כל כך הרבה פעולות לעשות והרבה החלטות לקבל והעומס של העסק הוא על כתפינו לבד.
לחלקנו יש סביבה תומכת, אנשים שמאמינים בנו ומפרגנים לנו, אבל אז חלקם לא פנויים לעזור ולייעץ לנו, או שאין להם את הכלים לעזור לנו, כי הם שכירים, מחנכים או פשוט בתחום אחר לחלוטין. ואז העזרה היא בעיקר רגשית אבל לא תמיד מקלה על תחושת הבדידות שלנו.
הפתרון הוא לפנות לסוגים שונים של ייעוץ עסקי. לפעמים הבחירה תהיה ללכת להשלים ידע בקורס או סדנה של מנחה או ליעוץ אישי. לכל אחד מהפתרונות יש יתרונות ויכול לסייע לך בקידום העסק, אבל גם חסרונות ואני אסביר.
בעל העסק הקטן, העצמאי צריך להבין ולהכיר את כל המחלקות של העסק, ולהכיר את המונחים ועולם המושגים של כל המקצועות המתמחים שאיתם הוא בא במגע. החל מהשיווק, מכירות, תפעול, כספים, שירות וכן הלאה. כמו כן הוא צריך להכיר את עולם המושגים של השירותים שהוא מקבל, כמו בסיס אחזקת האתר שלו, הבנת ההיגיון מאחורי התוכנות שבהן הוא משתמש על מנת לדעת להפיק מהן את המיטב, וכמובן לדעת להשתמש בעולם הדיגיטלי שסביבנו.
נמשיל את בעל העסק לכלי הרב שימושי "לדרמן" שהוא אולר עם הרבה שימושים לכל עבודת חוץ, טיול או תיקון קטן. ללדרמן יש: סכין, מברגים קטנים, מסור קטן, מספריים, פלייר וכדומה. אבל הוא ישמש אותנו בדרך כלל ככלי ששולפים בכדי לתת מענה לצורך קטן ולאלתר פתרון לבעיה שנוצרה. כאשר נתכנן בניה של משהו, תיקון רציני, התקנה וכן הלאה, נרצה את ארגז הכלים שלנו שיכיל מברגה טובה, מסור חשמלי, מקדחה מקצועית ואת כל הכלים הטובים ביותר. אלו הם היועצים, כל אחד מהם מתמחה בתחומו, רובם, אך לא כולם בעלי לדרמן גדול ומשוכלל במיוחד, מלבד הכלי המתמחה שלהם, ולעיתים הם מגיעים עם ארגז כלים רחב ולא אחד.
סדנת למידה קבוצתית לומדים מידע כללי ולפעמים מיישמים, הסדנה היא כלי מעולה למי שרוצה לבנות בסיס וקל לו יחסית לקחת את הכלל ולהחיל אותו על העסק שלו. בעל עסק שרוצה ללמוד את הבסיס וצריך להרחיב את הידע הכללי שלו אין כמו סדנה, היא זולה יותר מייעוץ אישי והיא מקום מעולה ליצור קשרים אישיים. סדנאות הן פחות מוצלחות לבעלי עסקים עם מורכבות שכבר יודעים חלק גדול מהבסיס וצריכים ליצור משהו חדש או לפתור אתגרים מורכבים.
ייעוץ אישי הוא בעל יתרונות וחסרונות גם כן ולכן אני רוצה לדבר על התפקיד של הייעוץ העסקי בהרחבה. כאשר מגיע יועץ, יש לו מספר תפקידים חשובים כאשר הבאת המידע עצמו הוא חלק קטן מתוך מכלול התפקידים הזה. המידע העסקי היבש והטכני מצוי בכל מקום, באינטרנט ניתן למצוא מדריכים ומידע מסוגים שונים ככל העולה על רוחך באיזה תחום שתבחר ללמוד. בעל עסק שרוצה מידע יכול בכל רגע נתון לצאת לחיפוש באינטרנט ולמצוא מידע בחינם או בתשלום סמלי.
התפקיד של היועץ הוא גדול יותר מאשר המידע והידע שהוא מביא איתו.
בעל העסק מכיר את העסק שלו הכי טוב, ויעוץ עסקי טוב לא בא להכתיב לך מה לעשות ולא מתיימר להכיר את העסק שלך טוב יותר ממך, אלא לעזור לך לראות את הדברים באור חדש. לפתוח את אפשרויות הפעולה מתוך הכרת עסקים תוך בחינה ביחד של העסק שלך, המטרות שהצבת, והדברים שמעכבים אותך מלהשיג אותן.
ביעוץ עסקי התפקיד של היועץ ביחד עם בעל העסק הוא לבחון את העסק לעומק, ולבדוק מה עובד מעולה, ואסור לגעת, מה עובד פחות טוב ויש לשפר. ולהתאים את התוכנית העסקית ותוכנית העבודה למטרות שהוצבו.
בחינה עניינית של העסק, בעל העסק מעורב רגשית בכל מה שקורה בעסק שלו, נקודת מבט של יועץ על העסק היא עניינית יותר. כאשר היועץ עוזר לבעל העסק להתבונן בעסק שלו מחדש, הוא יכול לאפשר לו להיפרד מדברים שלא מקדמים אותו ולעזור לו ליצור את המערכת שתקדם אותו טוב יותר. ההחלטות שלנו הן אף פעם לא רציונליות ולכן לפעמים אנחנו צריכים עזרה על מנת לבחון את הרווח וההפסד שעומדים מול ההחלטות שלקחנו ועזרה אולי לבחור אחרת.
פירוק אתגרים ומציאת פתרונות, היועץ מגיע עם ניסיון ומידע על השוק העסקי, הוא ראה לא מעט עסקים ועליו להיות מצוי בפתרונות לאתגרים העומדים בפני בעל עסק ולהציג אותם. אמנם בעל העסק יודע הכל על העסק שלו, אבל ריענון של הידע, והתאמה לעסק שלו עם חשיבה משותפת יכול להביא את העסק לפריצות דרך גדולות. כאשר האחריות היא לא בלעדית לבעל העסק לחשוב לבד.
להמליץ על שינויים, אם בעל העסק היה מרוצה ממה שקורה בעסק שלו, הוא לא היה לוקח יעוץ. הרעיון לדעתי הוא לא לשנות את בעל העסק עצמו, , אלא לעזור לו לסגל שיטות עבודה וכלים שיעזרו לו לעשות את הפיתוח והקידום שהוא רוצה לעשות. כמובן שללא רצון אמתי שום יועץ לא יוכל לעזור לעסק להתקדם, הבחירה לעשות שינוי חייבת לבוא מתוך המחויבות המלאה לשינוי הפעולה והסכמה לקחת אחריות ולשנות דרכים.
התפקיד החשוב ביותר של היועץ העסקי בעיני הוא ללוות את בעל העסק. בעל העסק נמצא לבד כל הזמן, תחושת הלבדות בעסק היא העול המכביד ביותר עליו. על היועץ להקל את התחושה הזו ולתת לבעל העסק להרגיש שהוא לא לבד. שיש מי שנמצא איתו ועוזר לו להחליט, שעוקב אחרי מה שהוא עושה ונמצא שם לתמוך בו, לדחוף אותו וגם לעודד אותו.
מאחר ואמרתי שלטעמי הליווי האישי הוא החלק החשוב ביותר של הליווי העסקי אני מאמינה שבחירת המלווה העסקי צריכה לקחת בחשבון שני דברים חשובים:
- מה ההתמחות שאני זקוק לה כעת בעסק, למה העסק שלי זקוק?
- מי היועץ שיש לי איתו את הקשר הכי טוב, הכימיה והזרימה ביננו עובדת וסגנון העבודה והאישיות מתאימים לי הכי טוב?
אז אני אחזור על האני מאמין שלי בליווי עסקי, היועץ העסקי צריך להביא עזרה שלא מתיימרת לדעת מה נכון עבורך, אלא כזו שמבקשת להבין יחד מה נכון עבורך, כי התשובות כבר נמצאות אצלך. אני מאמינה בלעשות ביחד, כי אם היית יודע לעשות לבד לא היית צריך אותי, כי אם המדריכים השונים היו עוזרים לך לבצע היית כבר עושה. כי לפעמים פשוט לבד זה קשה מידי וביחד אנחנו יכולים הכל. כי מתוך העשייה המשותפת, אני אלמד אותך את הכלים ואתאים אותם לסגנון שלך ולא אנסה לשנות אותך. כל מה שאני מבקשת הוא מחויבות למשימה.