מה עושה עצמאי בודד – ואיך לשמור על המוטיבציה והמצב רוח
נורא לבד לי בעסק – לפעמים אפילו קשה לי להתחיל את היום, זה אחד הדברים שאני שומעת מהרבה עצמאים שעובדים לבד.
מצבי רוח, בדידות, בלבול וקושי להתקדם בעסק, קושי לקבל החלטות, התלבטויות ורעיונות לשיווק, פיתוח מוצרים ועוד קושיות. אלו דברים שכל עצמאי ובעל עסק נתקל בהם. הסביבה שלנו הפרטית לפעמים מאד תומכת אבל השכירים רוב הזמן לא מצליחים לדמיין לעצמם עולם שהם צריכים לשווק את עצמם על בסיס יומיומי, או שאין להם מסגרת.
אז אני אומרת, זה לא חייב להיות ככה, גם מי שהסביבה שלו פחות תומכת יכול למצוא את היציבות שלו ולהביא את העסק למצב שבו כל הספקנים ישנו את דעתם ויגידו "תמיד ידעתי שתצליח/י"
ניהול עצמי
- לקבוע שעות עבודה, להקפיד לקום בבוקר ולהתחיל לעבוד בשעה קבועה, ועדיף להתלבש ולא להישאר בבגדי בית.
- תוכנית עבודה רב שלבית המשלבת בין פיתוח לשיווק בצעדים של בניית מוצרים מהזול, בינוני ועד היקר.
- פירוק התוכנית למשימות על פני היומן
- רישום משימות כל יום לסדר את היום. ניתן לעשות את זה במחברת משימות או בתוכנות / אפליקציות שיש בשוק
- סידור היומן עם קביעת זמני עבודה המוקדשים לאלמנטים השונים של העבודה, לתקופה קדימה. אפילו שנה אם קבעתם יעדים למועדים האלה.
מוטיבציה
חיזרו כל יום או לפחות אחת לשבוע לחזון שלכם, כל פעם שאתם לא בטוחים למה לקום ולעבוד ומה הולך להיות, זכרו שהחזון הוא המצפן שלנו. הוא מזכיר לנו למה בכלל לעבוד לבד ומה אנחנו רוצים להגשים.
בדידות
יש כל מיני שיטות לא להרגיש לבד בעסק
- בחירת שותף עסקי, יש אנשים שקל להם יותר לעבוד עם אנשים, ואפשר למצוא שותף, שהוא משלים מבחינת הכישורים, הוא יכול להיות מתחום משלים או מאותו התחום.
ניתן גם לעשות שותפות חלקית ולעשות פרויקטים או מוצרים משותפים עם קולגות. - הצטרפות לקבוצת נטוורקינג, הקבוצות נפגשות אחת לשבוע או שבועיים וזה המקום ליצור קשרים עם בעלי מקצוע מתחומים שונים. לעזור להם ולהיעזר בהם. גם בנושאי הבדידות של העבודה וגם לקבל מהם סיוע באיך לקדם את העסק ולעבוד טוב יותר.
- פורומים של בעלי עסקים ברשתות החברתיות. יש הרבה מאד קבוצות פייסבוק לנשים, חלקן מנוהלות מעולה וחלקן פחות אפשר למצוא אותן בקלות. יש גם פורומים של תחומים מסויימים שהם מקצועיים ברובם, כמו מעצבים, משווקים ובוני אתרים. ויש גם פורומים של יועצים עסקיים ומאמנים מהתחומים השונים. שווה לבדוק אל מי מתחברים ולהצטרף. (בהמשך גם אני אפתח פורום כדי לעזור לכם בכל נושא עסקי שתבחרו)
- עבודה במרחבי עבודה משותפים. היום בערים הגדולות וגם בחלק מהפריפריה יש משרדים עם מרחבי עבודה משותפים שתמורת מנוי שעתי או חודשי ניתן לעבוד במרחב אחד עם עוד אנשים שעובדים על המיזמים שלהם. האווירה במקומות האלה מעודדת עבודה ומאפשרת קשרים ליד פינת הקפה.
- שותף עבודה, בעיני זו אחת הדרכים הטובות ביותר להתקדמות בעבודה. .
שותף עבודה, מה המשמעות?
מציאת בעל עסק עצמאי בשלב דומה לשלך, שיש לכם כימיה טובה ויחסי אמון, וקביעת שיחה או פגישה שבועית שבה אתם נעזרים זה בזה, מייעצים ומתלבטים ביחד בנושאים השונים של העסק. שותף עבודה לעומת שותף עסקי הוא בעל עסק שלא בהכרח מהתחום שלך, או אפילו הקהל שלך, אלא קבוצת תמיכה אישית של עוד מישהו שמתחיל להכיר את העסק שלך ומתוך פרגון העזרה היא הדדית.
מאז שמצאתי את השותף שלי, חיי העבודה שלי השתפרו והמוטיבציה, היעילות וההוצאה לפועל עלו עוד יותר.
אז מה קורה אצלנו?
כל אחד מאתנו עוסק בתחום אחר ובקהל אחר
אנחנו מניחים שהצד השני מוכן ורוצה לעזור לנו בכנות, ואין ניסיון הסתרה של נתונים או מידע.
אנחנו מחויבים לפגישה שבועית (טלפונית) שאנו מכינים מראש נושא אחד להתייעצות / עזרה / חשיבה משותפת. אחרי התנסות הגבלנו את הפגישה השבועית לשעה, בה הזמן מחולק חצי חצי בינינו. על מנת שלא "לשרוף" זמן ולהיות יעילים.
אנחנו שומרים על קשר במהלך השבוע בצ'ט, ותומכים ושמחים בהישגים של הצד השני. המחויבות ההדדית שלנו עוזרת לנו להתקדם, אנו דוחפים אחד את השני לפעולה ומציעים רעיונות לשיפור.
הבחירה של השותף צריכה להיות פשוטה: יש כימיה טובה בניכם ורצון כנה לעזור.
אפשר לפנות למכרים או חברים ולהציע, אפשר לפנות דרך הפייסבוק גם לאנשים שמעולם לא פגשתם אבל אתם חברים בפורום עסקים כזה או אחר ויצא לכם להיחשף לצד השני, ולהתחבר כך או אחרת.
יכול להיות שתתחילו עם מישהו ולא יעבוד, אל חשש, תיפרדו כחברים ותסכימו מראש שהפגישה הראשונה היא רק בדיקה. השותפות צריכה לעבוד טוב לשני הצדדים. שני הצדדים צריכים להרגיש שהם מקבלים הרבה מהקשר והצד השני עוזר להם להתקדם.
אני מאחלת לך ימים של יצירה, מוטיבציה והתקדמות.