בעל עסק, תמיד רצית לכתוב מאמרים. להסביר את הנושא שלך. לתת פתרונות ללקוחות.
אבל – בהרבה מקרים התחלת לכתוב ונסחפת בנושאים, איבדת פוקוס ולא הצלחת להעביר מסר.
לשם כך הכנתי לך את המאמר הבא שיסביר כיצד כותבים מאמרים בקלות בלי להסתבך.
המבנה שיעזור לך לשמור על המסר ולהעביר את הרעיון והפתרון
האינטרנט היום הוא הזירה הציבורית של המידע. כל מי שרוצה לדעת על נושא נכנס לגוגל או כל מנוע חיפוש ומחפש מידע. ככל שנתמקד בנושאים רלוונטיים לעסק שלנו נופיע גבוה יותר בחיפוש של גוגל. מנועי החיפוש עוקבים גם אחרי תאריכי פרסום, אוצר מילים ומילות מפתח.
ריבוי פרסומים בנושאים רלוונטיים מעלה את האתר שלך גבוה יותר בדירוג האתרים.
כדי לקדם את הנושאים שאנו עוסקים בהם נרצה לפרסם מאמרים שנותנים פתרונות ללקוחות שלנו בנושאים שמעסיקים אותם ויגרמו להם לחפש מידע באינטרנט.
אז איך כותבים מאמר?
פתיחה קולחת ומסקרנת
הפתיחה של המאמר היא הבסיס והקשר שיגרום ללקוח הפוטנציאלי שלנו להגיע ולהמשיך קריאה. הפתיחה צריכה להיות שיווקית ומסקרנת. הלקוח צריך להבין מיד מה יצא לו מקריאת המאמר ואיזה פתרונות לאיזה בעיות או אתגרים המאמר בא לפתור.
לדוגמה: כדי להבין כיצד לכתוב מאמרים בקלות כתבתי לכם דגשים הנה הנוסחה כיצד לכתוב מהר ולהעביר מסרים.
מבנה קל לקריאה
פתיחה – מסבירה על מה נדבר. היא תחילת הקשר ונותנת מענה על השאלה – מה יצא לי מהקריאה.
סעיפים – פסקאות – כל סעיף מסביר אמירה, מסר או כותרת. חלוקה לסעיפים מאפשרת קריאה קלה וידידותית לקורא. מקלה על העברת מסרים ומפרידה בעין ובמבנה לאפשר לקורא לעצור ולהבין כל מסר בנפרד.
סגירה – סיכום – אוסף את המידע והנעה לפעולה. זה המקום למקד את המסר החשוב ביותר שרציתם להעביר במאמר, להביע דעה, להוסיף טיפ למימוש ולהציע שירותים.
מסרים ברורים
כדי לכתוב מאמר אנחנו צריכים שכל נקודה תיתן לקורא מידע נפרד וברור. בשפה קריאה שהקורא יוכל להבין גם ברפרוף קל מה רצינו. הכתיבה במבנה שכזה מאפשר לקורא לחזור ולהתמקד בסעיפים שהיו לו פחות ברורים. חשוב לשמור על שפה בגובהה העיניים וחשוב לדבר בשפה שאינה השפה המקצועית אלא יכולה להיות ברורה גם ללקוח שזו הפעם הראשונה שהוא נחשף לנושא.
הדגשות
כדי שיהיה קל לקרוא, עלינו לבנות את המאמרים באופן שידגיש את הנקודות שחשוב לנו להעביר. בניה נכונה של מאמר היא הדגשה של המשפט או הנקודה הראשונה והסבר שלה בפסקה שממשיכה אותה. הרבה פעמים ללקוחות שלנו יהיה קל להבין את המשפט אם נוסיף דוגמה בהמשך הפסקה.
במידה והפסקה מתארכת עם ההסבר אבל יש לנו דוגמה טובה להמחשה, נכתוב את הדוגמה בפסקה הבאה. ללא הדגשה, כך יהיה ברור לקורא ששתי הפסקאות הן הסבר של אותה הנקודה הראשונה שהסברנו.
דוגמאות
הן הדרך הקלה ביותר להמחיש כל נושא. מאמר שפונה ליותר קהל משתמש ביותר דוגמאות. אנשים שונים קוראים ומבינים מידע בדרכים שונות יש אנשים שקל להם להבין נקודות. כאלו שמבקשים הסבר מפורט על כל נקודה. לעומתם יש אנשים שמבנים הרבה יותר טוב כאשר נותנים להם דוגמה. ולכן חשוב, אם ניתן ויש לנו דוגמאות להשתמש בשלושת הדרכים להסברת כל נקודה וכל רעיון שברצוננו להעביר.
סיכום המאמר
סקרנו את האלמנטים החשובים בכתיבת מאמרים. כיצד לפנות אל הלקוחות. כיצד לייצר תוכן קריא ונגיש. קיבלתם מספר נקודות שאני ממליצה תמיד לשים לב שכולן נמצאות במאמרים. עכשיו אני ממליצה ללכת להתאמן עם הטמפלט – התבנית שהכנו.
מאחר ואנשים קראו את המאמר, ויש כאלו שרק רפרפו על המאמר אני ארצה לסכם ולהעביר את המסרים החשובים ביותר עבורי. וזה המקום להגיד גם מילה אישית.
אני נתקלתי גם בצורך לכתוב מאמרים והיה לי קשה להעביר את המסרים שרציתי, ואז פיצחתי את השיטה כשבניתי לי תבנית שיהיה קל לכתוב. אני מאמינה שעם קצת אימון ומעקב אחרי השיטה תוכלו גם אתם לכתוב בקלות ובמהירות.
סיום מניע לפעולה
כתבנו טקסט שמסביר מה אנחנו עושים. אנחנו נרצה לייצר תקשורת עם הקהל שלנו. ולכן נזמין את הקהל להגיב, לשתף, לפנות אלינו, לשאול שאלות וכן הלאה
במידה ואתם רוצים להעמיק ולהתאמן על השיטה אני אשמח לעזור לכם ולשם כך הכנתי את הקורס כתיבה קלה של מאמרים. לפרטים נוספים היכנסו לקישור.
אני מזמינה אתכם להגיב ולשאול בנושא של כתיבת מאמרים.
לכניסה לקורס שמסביר את העבודה עם התבנית – לחץ כאן